Du är här: Start > Resmål > Spanien

Billiga flyg till SpanienDet brukade vara så att man kunde se en massa annonser för sista minuten resor till Spanien i vanliga tidningar. Idag kan man fortfarande få fatt i billiga flyg till Spanien via sista minuten erbjudanden, men det kan vara ännu smartare att boka en resa lång tid i förväg.

Beroende på var du ska åka och vilken flygplats som du vill åka från så kan du få fram ett bättre pris genom att jämföra dagar och åka under rätt säsong. Spanien innebär sol, bad, kultur och en massa spännande attraktioner som de allra flesta kan tänkas vara intresserade av. Planera din resa väl så att du får ut så mycket som möjligt av den!

Välja rätt flygbiljett

För att spara pengar på din resa till Spanien så kan du vända dig till ett av alla lågprisbolag som flyger mellan Sverige och olika spanska städer. Det är inte ovanligt att finna billiga flyg till Spanien från mindre flygplatser som Skavsta och Västerås, och dessa kan vara riktigt smidiga för den som inte bor nära storstädernas flygplatser.

Faktum är att många i Stockholmsregionen struntar i de flyg som går från Arlanda för att spara pengar på billigare flyg till Spanien från Skavsta. Om man ska bege sig till platser som San Sebastian i norra Spanien så kan man även se på flyglinjer som går till Frankrike varifrån man sedan tar en buss till sin slutdestination.

Bästa tiden att åka

De billigaste biljetterna till Spanien brukar dyka upp under vår, sommar och höst då det även är som trevligast att åka söderut. Det man ska tänka på är att det ofta blir mycket dyrare att lägga sin avresa på helgdagar. Om man istället väljer en dag som ligger i mitten av veckan så kan man finna priser som är rejält rabatterade.

Det går också att alternera mellan olika bolag. Du kan helt enkelt skaffa enkelbiljetter om du ser att detta leder till ett samlat pris som känns bättre för resebudgeten. Med mer pengar i fickan så kan du ju uppleva mer av kulturen i Barcelona eller Madrid, eller njuta av shopping och nattliv i någon av de många strandstäderna.