Du är här: Start > Resmål > Spanien > Barcelona

Billiga flyg till BarcelonaBarcelona är ett unikt resmål för svenskar som vill kombinera kultur med värme och shopping. Till denna stad åker man om man är intresserad av att se lite mer än playan under semestern i Spanien.

Man kan finna billiga flyg till Barcelona från svenska flygplatser, och det går även att kombinera en sol- och badsemester till Spanien med en dag eller två i den fascinerande staden. Här bjuds det på en hel del shopping och för att slantarna ska räcka till konst, kläder och choklad så är det klart att man ska se sig om efter de billigaste flygen till Barcelona.

Konstens stad

I Barcelona så behöver man inte gå på konstmuseum för att få en kulturell upplevelse full av fantasi och innovation. I centrala Barcelona så kan man nämligen helt gratis beskåda skulpturer och byggnadsverk som får en att förundras. Då man ser en skulptur som Joan Mirós "Kvinna och fågel" så upplever man verkligen den unika stämning som bara finns i Barcelona.

Med billiga flyg till Barcelona så blir det mer pengar över till att köpa konst på plats. Man kan till exempel satsa på vackra målningar av nya stjärnskott eller ta med sig kopior av klassiska verk för mer färg och krydda i vardagen.

Shopping och mat

Man äter gärna gott i Barcelona och här finns det klassisk medelhavsmat samt spännande vin- och chokladprovningar att ta del av. I Spanien är det ju ganska vanligt med caféer där chokladen står i centrum, och faktum är att det i Barcelona finns ett museum, Museu de la Xocolate, där du kan lära dig allt om choklad. Den första chokladmaskinen uppfanns faktiskt i Barcelona så det är klart att man måste ge denna godsak lite extra uppmärksamhet då man kommer på besök!

Om du gillar klädkedjan Zaras kläder så har du bara sett en bråkdel av det som erbjuds i Barcelonas olika butiker. Det finns shopping för alla åldrar och till bekväma priser. Att strosa omkring i Barcelonas shoppingkvarter är en upplevelse i sig, men om du spar pengar på dina flygbiljetter till Barcelona så kan du pyssla med mer än fönstershopping!