Du är här: Start > Resmål > Tyskland

Billiga flyg till TysklandInte måste man bila till Tyskland! Det finns numera många billiga flyg till Tyskland för den som känner för en liten minisemester. Man kan njuta av attraktioner i storstäder som Berlin eller bege sig på utflykt till mindre samhällen där man får uppleva landets själ.

Idag åker många till Tyskland för att ta del av det rika kulturlivet och dessutom passa på att shoppa. Man kan flyga till Tysklands olika städer med lågprisbolag från svenska flygplatser och det är mycket enkelt att boka direkt online.

Resor till Berlin och Frankfurt

Från och med mars 2013 kommer flyg till Berlin att gå till Berlin Brandenburg som ligger omkring 30 minuter med bil från centrum. Den här flygplatsen hette tidigare Berlin Schönefeld. Om man vill flyga till Frankfurt så är det Hesse flygplatsen som gäller. Det finns gott om billiga flyg till Tyskland som går från svenska flygplatser till Hesse.

Förbindelser med tåg och buss är goda i Tyskland därför så kan man kombinera olika resmål i en och samma resa, även om man bara är borta under en veckas tid. Det kan eventuellt vara en god idé att resa med ett bolag en väg och sedan återvända med ett annat för att få det allra bästa priset.

Paketresor

För den som aldrig varit i Tyskland förr så kan en paketresa bli den allra bästa lösningen. Även om man generellt sett finner de billigaste flygen till Tyskland då man själv löser boendet så kan man ändå spara en hel del pengar på att skapa ett smart resepaket. Fundera på vad du vill ska ingå i din tysklandssemester och se närmre på de olika alternativen.

Tänk även på hur du beställer dina flygbiljetter. Om du inte vill betala extra för försäkring och avbeställningsskydd så måste du undersöka om detta ingår via ditt kreditkort.