Du är här: Start > Resmål > Tjeckien

Billiga flyg till TjeckienDet är numera mycket populärt att åka till Tjeckien och det är inte bara Prag som lockar. Det här landet har en kulturskatt och naturliga smultronställen som man kan upptäcka då man ger sig ut på landsbygden. Många föredrar att bila eller åka tåg, men med billiga flyg till Tjeckien så kommer man fram snabbt samtidigt som man sparar pengar.

För att resa så smidigt som möjligt så bör man ta reda på de olika avgångarna från svenska flygplatser. Om man till exempel bor i Malmö så kan man ju välja mellan flyg till Tjeckien som går från Sturup eller flyg som går från Kastrup i Danmark.

Bland slott och ruiner

Man behöver egentligen inte planera särskilt mycket inför en semester till Tjeckien. Det här landet har så mycket att beskåda att man kan njuta av att traska omkring och bara titta under en veckas tid. Åker man under årstider då vädret tillåter mycket utomhusaktiviteter så är det verkligen ett gott tips att ta sig ut på den tjeckiska landsbygden för att se olika minnesmärken, vackra byggnader och ruiner.

Man kan även flyga billigt till Tjeckien för att sedan ta sig till en första klassens golfbana för en äkta golfsemester. Vill man inte röra sig alltför mycket så finns det även möjlighet att boka in ett spa-paket i Tjeckien där man får behandlingar som berör själ och kropp.

När ska man åka?

Tjeckien har så kallat inlandsklimat. Det här betyder att man kan räkna med snö under vintern samt varierande väder under vår och höst. På sommaren så är det för det mesta varmt och skönt och det är därför som många åker till Tjeckien under sommarens ledighet.

För weekendresor till Prag så spelar det kanske inte så stor roll om det är kallt och regnigt. Det kan också vara lättare att finna billiga flygresor till Tjeckien under vinterperioden, men om man bokar sommarens resa i tid så ska man även kunna få denna till ett vettigt pris.