Du är här: Start > Resmål > Grekland

Billiga flyg till GreklandDet finns flera olika resvägar till Grekland. Det här landet har en alldeles särskild plats i svenska hjärtan just för att det under flera årtionden erbjudit fantastiska resealternativ för svenskar som söker sol, bad, naturupplevelser och uteliv.

Man kan dra nytta av billiga flyg till Grekland då man vill ta familjen på solsemester eller då man vill vara med om ett äventyr och båtluffa i landets fantastiska skärgård. Mycket av den kultur som vi idag tar för given föddes i detta land, och man kan ägna timmar åt att beskåda ruiner och minneplatser från den tid då konturerna av demokrati och modern politik tog form.

Charter eller bara flyg

Beroende på vilken typ av resa man har tänkt sig så kan man fokusera på olika resealternativ till Grekland. För barnfamiljer och den som vill ha allting ordnat så är charter ett smart sätt att få fatt i billiga flyg till Grekland. Åker man på en chartrad resa så ingår hotell, frukost och transport. Detta är förstås mycket bekvämt och en besparing om man ändå inte har tid att lusläsa annonser om billigt boende.

För den som själv vill ordna med hotell och resor så kan enkla flygbiljetter till Grekland bli lösningen. Man kan rentav välja att flyga till Grekland med ett flygbolag för att sedan återvända med ett annat. Hur man gör beror förstås mycket på den flexibilitet man har och hur mycket man kan klara av själv på plats.

Med eller utan mellanlandningar

Det finns direktflyg till Grekland från Arlanda, Landvetter, Sturup, Skavsta och Kastrup. Man kan finna prisvärda alternativ både under låg- och högsäsong och om man kan boka i god tid så kan man ibland få en ordentlig rabatt på flygbiljetterna till Grekland. Det går även att flyga från mindre flygplatser som Umeå och Jönköping men då får man räkna med mellanlandningar som gör att resan tar lite längre tid än med direktflyg.