Du är här: Start > Resmål > Finland > Helsingfors

Billiga flyg till HelsingforsDe som envisas med att ständigt ta båten till Helsingfors har gott om tid på sig att stirra på hav och mera hav. Den som hellre använder tiden till att uppleva den finska huvudstaden bör leta efter billiga flyg till Helsingfors från svenska flygplatser.

En molnfri dag så ser man havet där nedanför och man slipper bli sjösjuk. Shoppingen som finns på båtarna tar man snabbt igen då man väl kommit fram. Det finns så mycket att göra och se i Helsingfors att det verkligen är synd att slösa en enda minut på restid som är fullkomligt onödig!

Mötet med Helsingfors

Den som aldrig har besökt Finlands huvudstad kanske har vaga minnesbilder från nyhetsrapporteringar där man ser stadens avskalade miljö bakom en reporter som talar om något man inte ens minns vad det var. Säg istället Alvar Aalto, Marimekko och Nokia – den avskalade minnesbilden får nu mening och färg, och plötsligt så kan man hålla med om att det vore förträffligt att vara i Finland för att få upptäcka naturen, kulturen och shoppingen.

Man kan tala svenska i Helsingfors men av historiska skäl så är det många som inte är så förtjusta i att använda sig av detta språk. På engelska går det riktigt bra och så kan man ju visa lite välvilja genom att lära sig några finska ord att starta ett samtal med.

Bada bastu

Om man vill se lite mer av Finlands natur så kan man lätt göra detta då man besöker Helsingfors. Det finns arrangerade turer till omkringliggande städer och kulturminnen där man kan lära sig mer om den stundtals våldsamma historien där Sverige har varit nog så inblandat. Den vackra naturen erbjuder unika utflykter på sjöar och i skogar.

Man kan leta efter billiga flyg till Helsingfors som inte inkluderar boende så att man själv kan planera sina övernattningar i och utanför staden. Basta kan man göra på de flesta platser och en äkta finsk bastu är en upplevelse för både kropp och själ.