Du är här: Start > Resmål > Finland

Billiga flyg till FinlandFinland är äventyret som väntar på andra sidan Östersjön. Det finns dock ingen anledning till att slösa värdefull tid på en finlandsbåt då man kan finna billiga flyg till Finland som avgår tätt från Sveriges olika flygplatser. Eftersom man i Finland ligger en timme efter svensk tid så sparar svenska resenärer tid då de tar flyget över Östersjön. Om man till exempel startar sin resa vid 12.00 så är det återigen dags för lunch när man har kommit fram. Mycket praktiskt!

En naturupplevelse

Svenskar har ofta en viss uppfattning om Finland och finnar, men det är inte alla som är medvetna om den storslagna naturupplevelse som väntar då man tar sig till finnarnas rike. Här finns det gott om sjöar, skogar och vidsträckta marker där inte en människa har satt sin fot.

Trots att landet är så pass stort till ytan så bor det bara omkring 5 miljoner människor i Finland och det gör att man även i huvudstaden kan känna av naturens ro. Ska man ge sig ut i vildmarken så är det förstås en god idé att leta upp billiga flyg till Finland som en del av en paketresa. På så vis kan man få hjälp med guidning och lämpliga hotell.

Kultur och tradition

I och omkring Helsingfors så finns det mycket kultur att uppleva. Finland är ju känt för konstnärer som Alvar Alto och design från företag som Marimekko. Det finns gott om butiker och museer där man kan beskåda föremål med unik finsk design. Dessutom så kan man besöka ruiner och väl bevarade byggnader i städer och samhällen där den svenska historien sammanflätas med den finska.

Visst kan man leta upp billiga flyg till Finland för att njuta av några dagars avkoppling och shopping. Det är dock en rekommendation att ta tillfället i akt och lära sig mer om den kultur och tradition som ändå har en hel del gemensamt med vår egen historia. På flyget över hinner man även med att lära sig några artighetsfraser som terve (hej) och kitos (tack).