Du är här: Start > Resmål > Danmark

Billiga flyg till DanmarkDanmark ligger så nära men ändå så kan det kännas som om man har rest riktigt långt bort då man njuter av smörrebröd eller æbleskiver i Köpenhamn. Den som är ute efter billiga flyg till Danmark har en god chans att finna fördelaktiga priser. Det hela beror lite på när man åker och var.

Grannlandet kan tyckas mycket mindre än Sverige, men faktum är att de olika attraktionerna i Danmark ligger ganska långt ifrån varandra. Detta gör att man bör anpassa sin flygrutt för att utnyttja tiden på bästa sätt.

Köpenhamn

I Köpenhamn så finns det så mycket att göra och se att man kan lägga en hel vecka eller mer på ett besök till staden. Det finns billiga flyg till Danmark som går mellan Arlanda utanför Stockholm och Köpenhamn. Dessutom kan man ta sig med flyg till Danmark via mindre flygplatser som Bromma och Landvetter.

Är det den danska huvudstaden som lockar så ska man inte glömma att det numera är mycket enkelt att ta sig dit via Öresundsbron. Med tanke på detta så kanske det blir billigast att flyga till Sturup för att sedan åka buss, bil eller tåg över bron. Detta är en utflykt som både vuxna och barn kan njuta av.

Norra Danmark

När man rör sig norrut i Danmark så kommer man till vackra platser som Odense, Aarhus och Aalborg. Mellan dessa städer så finns det mindre samhällen som ger en inblick i den autentiska danska kulturen. De som följer TV-serien Matador varje gång den går i repris kommer att älska en resa norrut där man stöter på seriens klassiska karaktärer i varje gathörn.

Utanför Aarhus så finns flygplatsen Aarhus Lufthavn. Denna kan man flyga till från Stockholm och det är ett utmärkt alternativ om man har tänkt att resa i Danmarks norra delar. Man kan förstås hyra en bil vid flygplatsen för att sedan ta sig vidare mot unika platser som Skagen, där två hav strålar samman och det unika ljuset inspirerar till konst och dramatik.